Hoi, ik ben LindaIk wil niets liever dan dat jij de beste vriend wordt van je eigen hond. Haal het beste uit je hond door zijn kwaliteiten en talenten te benutten. Door meer inzichten te krijgen in het leerproces van je hond en je eigen manier van handelen werk je aan het versterken van je band met je hond op een respectvolle manier. Hierdoor krijg je een geweldig maatje, een topper in huis waar je elke dag van geniet!

Aandacht van je hond

Mijn naam is Linda van Butselaar. Ik ben hondentrainer, coach, Treibball-specialist, clicker- deskundige en vol passie als het gaat om honden iets nieuws aan te leren.


Met mijn eigen TRUST-methode maak ik veel honden en eigenaren blij met nieuwe inzichten en zien ze het positieve effect in hun relatie met hond terug.
.

Verander je manier van opvoeden en je verandert je relatie met je hond voor levenslang plezier met elkaar!

Mijn huis is een speeltuin voor honden

Overal staat wel iets om te kunnen doen. Vooral in de avond even iets bedenken is plezier voor ons allemaal. Bij slecht weer is de woonkamer mijn plek waar ik trucjes aanleer. Behalve dat het heel leuk is is dit ook altijd nuttig en zeker een mooie mentale uitdaging voor je hond waardoor hij na afloop heerlijk voldaan is.


Wij houden van afwisselende oefeningen, leuke trucjes en spelletjes doen en van verschillende elementen uit de hondensport. Het doel is altijd plezier maken met elkaar. De bonus is, door spelenderwijs bezig te zijn met je hond, dat de band met je hond versterkt wordt.


Onze grootste hobby is natuurlijk Treibball. Maar in mijn oefeningen gebruik ik ook elementen uit Flyball, Hoopers, Obedience, Frisbee, Speuren en Dogdance. 

Hoe Treibball begon...

Jaren geleden was Vera, onze bruine Border Collie, zwanger en zocht ik een activiteit om met haar te gaan doen. Het was mooi weer en voor de lol begon ik ermee Vera rondjes om de bal te sturen. Ik had nog geen idee van de sport Treibball op dat moment.

Nadat ik op zoek ging naar inspiratie wat je zoal met een bal zou kunnen doen, kwam ik Treibball tegen en was ik gelijk verliefd op deze uitdagende hondensport. 

Dit komt mede doordat deze sport weinig belastend voor je hond is, wat het ook een geschikte bezigheid maakt voor de jongere, zwangere of oudere honden. Bij Treibball draait het voornamelijk om samenwerking en balbeheersing. 

comeby Treibball Drenthe

Pup Donna kwam

De zwangerschap van Vera is helaas niet goed afgelopen en binnen vrij korte periode moest ze een paar x geopereerd worden waardoor ze niet meer de energie heeft om veel te werken. 
Na de bevalling van Vera kwam een half jaar later Donna bij ons in huis als pup, tri-colour border collie. Zij is een echte werkhond en met haar begon ik vanaf puppy tijd al te oefenen in huis.
Vera is nog steeds actief met Treibball en *Hoopers en assisteert in mijn online filmpjes.


*Hoopers is een nieuwe hondensport waar de hond door hoepels heen rent volgens een bepaald parcours.

nullRecreatief of wedstrijd

Onze Donna is een echte werkhond. Je maakt haar super blij met allerlei activiteiten. Als ze kon praten dan zou haar spreuk zijn: "Een dag niet gewerkt is een dag niet geleefd."


Vanaf 2021 doe ik met haar mee aan Internationale wedstrijden en behoort ze tot een van de toppers. Ik ben dan ook super trots op haar. Samenwerken met haar is echt volop genieten en plezier voor twee!

Maar schrik niet, jij hoeft geen wedstrijden te gaan doen.
Treibball is gewoon een geweldige hondensport waar jij en je hond jezelf kan uitdagen in eigen tempo. Je kan het thuis in je huis en in je tuin doen. Dat maakt het zo leuk. En het mooie is dat jullie band ook groeit, wat in het dagelijkse leven echt een meerwaarde is.

TRUST-METHODE

Doordat ik met Donna allerlei uitdagingen aanging in Treibball, leerde ik van mijn eigen fouten en ontdekte ik hoe ik mijn hond het beste iets nieuws kan aanleren. Deze ervaring deel ik met jou zodat jij stapsgewijs groeit in Treibball met positief resultaat.


Om je hond iets nieuws aan te leren, heb je inzichten nodig in het leerproces van je hond. Jaren geleden ontdekte ik al dat spelenderwijs trainen veel leuker is voor hond en eigenaar maar nog veel belangrijker dat honden veel sneller gingen leren. Met mijn eigen Trust-methode maak je stappen vooruit.

Treibball Donna

TRUST-methode

®

staat voor

Trainen vanuit rust en respect voor je hond. 

Uitdaging geven aan je hond op een speelse manier waardoor je altijd voor succes gaat.

Hierdoor versterk je de band met je hond en groei je uit tot één Team.

Dat wens ik jou toe. Een maatje, een topper waar je op kan vertrouwen.

Kennis & ervaring

Gevolgde opleidingen en cursussen zoals o.a.
Kynologisch instructeur bij Martin Gaus, Gedragsleer, Trainingstechnieken, Ras en Gedrag, Ehbo-honden, Begeleider hondendenksport, Hersendenkwerk, Hoopers, Treibball Instructeur, kruidenadviseur voor dieren. Daarnaast lees ik vakliteratuur om mijn kennis steeds verder uit te breiden. 

Op dit moment volg ik de opleiding tot orthomoleculair voedingstherapeut voor honden.. Al van kind af aan vind ik het interessant om te weten wat gezonde voeding kan betekenen voor onze gezondheidsklachten. Mocht je op voedingsgebied een vraag hebben, stel hem gerust via deze link.

Wat anderen zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
De sfeer van de training is altijd heel ontspannen en elke keer vind ik het weer jammer dat het voorbij is.
T. & Douschka
De Treibball lessen die wij bij Linda hebben gevolgd waren aangepast op het niveau van mijn hond. Tijdens de lessen kreeg ik tips en trucs om een oefening anders te doen zodat mijn hond beter begreep wat ik van hem wilde.
H. & Argos
Ik vind het leuk om met mijn hond bezig te zijn. Daarbij is het goed voor mij om feedback te krijgen en hoe iets nieuws aan te leren is. Vind het altijd weer een fijne les waar ik iets mee kan!
Treibball Bearded Collie Comeby
A. & Finn

Samen bezig zijn geeft plezier, positieve energie en zorgt voor een ontspannen relatie met je hond.