Zo versterk je de band met je hond!

Hoe versterk je de band met je hond?

Door regelmatig met je hond spelenderwijs bezig te zijn. Zowel in huis, in onze tuin als onderweg geniet ik ervan om samen met mijn honden te spelen. Ik bedoel hiermee niet achter een bal aan laten rennen. Hiermee bedoel ik verstop spelletjes met speeltjes in het bos of jezelf verstoppen. Over of onder een slagboom laten gaan. Wachten en een stukje doorlopen. Voor mij is dit spelenderwijs trainen, trainen met een knipoog.

Het gaat om het spel, ga daarvan uit als je start met een nieuwe uitdaging. Je bent dan als eigenaar ook veel relaxter. Een spel is toch voor de fun dus onze verwachtingen zijn dan ook lager en wij zijn ook speelser dan als we gaan "trainen" met onze hond.


Samen spelen geeft een boost aan je relatie met je hond!
Het mooie hieraan is door regelmatig met je hond bezig te zijn, werk je aan je band, ontstaat er vertrouwen wederzijds en worden jullie steeds meer een team wat goed kan samenwerken.

Het lijkt zo gemakkelijk maar dat het is niet. Het kost heel veel geduld, veel tijd en vooral humor om samen met je hond te trainen.


Mijn mening is dat het niet stopt bij de hondenschool. Een cursus is leuk en leerzaam maar door wat je leert ook thuis dagelijks toe te passen krijgt je het gewenste resultaat. Een hond die luistert omdat hij het begrijpt en omdat hij dat graag doet omdat hij met jou wil samenwerken dat wil jij toch ook?


Houd rekening met de taal die je hond spreekt en voorkom miscommunicatie!

Heb je wel eens een vreemde taal moeten leren? Dan weet je wel dat dit heel veel moeite kost. Zo ook voor onze hond, is onze taal begrijpen soms ook acadabra.


Ik geloof dat iedere hond wil luisteren als hij maar begrijpt wat je van hem vraagt. En daar zit 'm vaak de kneep, onze communicatie met onze honden zijn zowel op lichaamstaal, houding, in gebaren als woorden voor een hond niet altijd helder.


Houd hiermee rekening als je met je hond traint.
Wordt bewust van je eigen handelen. De ene hond heeft meer herhaling nodig dan de ander, de ene hond vind een bepaald onderdeel leuker en makkelijker dan een ander. Kortom, pas je training aan, aan wat jouw hond aankan en het aller allerbelangrijkste is ga voor succes. Wat je je hond wil leren, leer dat in kleine stapjes aan zodat jouw hond altijd met een goed gevoel gewerkt heeft.


Hulp nodig om de band met je hond te verbeteren?
Ik help je op weg naar een blije hond die met aandacht bij je is tijdens de wandeling en terugkomt als je hem roept. Voor vragen mag je mij altijd contacten.

Reactie plaatsen